Asijský salát s marinovanou srnčí kýtou, sezamem a pak choi

33

Zvěřina je prostě skvělá a je velká škoda, že bývá dost často opomíjená. My ji ale jíme celkem často, protože máme super zdroj, a to Windsor Wild, což je firma, která sídlí v Kuchařovicích u Znojma a produkuje českou zvěřinu. Nově začali prodávat i na rohlik.cz, takže si můžete nechat nějaký hezký kousek masa dovézt až domů. A my jsme se s Windsor Wild domluvili, že vám ukážeme pár tpů, jak si ze zvěřiny připravit lehké a moderní jídlo. 

Na 4 porce budeme potřebovat:

8 srnčích steaků z kýty (Windsor)
2 lžíce ústřicové omáčky
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce mirinu
1 lžičku Srirachy
limetu
pepř

Dresink

2 lžíce rýžového octa
2 lžíce sezamového oleje
8 lžic oleje
1 lžíce šťávy z nastrouhaného zázvoru
sůl

Salát

2 ks pak choi
100 g nastrouhaného mladého zelí
1 svazek koriandru
6 rajčat na stonku
1 lžičku sezamového semínka na posypaní

Všechny ingredience na marinádu zamícháme dohromady a necháme alespoň 2 hodiny odležet, ideálně přes noc. Maso potom osušíme a osolíme a opepříme. Opečeme na rozpálené pánvi nebo grilu z obou stran zhruba 2 minuty. Necháme odpočívat. 

 Suroviny na dresink protřepeme v malé skleničce s víčkem.

Pak choi nakrájíme na kousky a prohodíme na pánvi, kde jsme pekli maso. Stačí jen prohřát. Maso nakrájíme, přidáme na talíř, bohatě pokapeme dresinkem, posypeme sezamem a nakonec přidáme i koriandr. Dobrou chuť!

Like
Close
Close