Kačeří prsa s perníkovým kořením, mrkvové pyré s rozinkami a grilované zelí

66

Tenhle recept je taková kombinace lokálního a světovýho. Sehnali jsme kačera na ekostatku vedle ve vesnici a jako přílohu použili vysloveně český suroviny (mrkev a zelí). K tomu jsme napárovali Veuve Clicquot Rosé, které se perfektně hodí právě ke kachně nebo třeba krevetám a tuňákovi (my jsme ale v rámci jídla chtěli zůstat v Čechách). Celkově je to fakt příjemný jídlo, protože já sice nejsem fanda sladkých pyré, ale v kombinaci s nahořklým zelím a kachnou to prostě funguje. I když, abych byla upřímná, mě baví hlavně ta kombinace se šampaňským.

Na 4 porce budeme potřebovat: 

2 kačeří prsa
1 lžičku perníkového koření
8 mrkví
30 g rozinek
30 g rumu
30 g vody
30 g másla
1/4 zelí
sůl, pepř

Nejdříve si rozpůlíme mrkve a opečeme je rovnou stranou dolů dozlatova. Přidáme olej i sůl. Rozinky namočíme do teplého rumu s vodou a necháme nabobtnat. Obě složky vložíme do hrnce a rozvaříme doměkka, případně přidáme trošku vody nebo mléka na upravení konzistence. Rozmixujeme dohladka a dochutíme. Pár rozinek si můžeme nechat na ozdobu.

Prsa nasolíme a opepříme, přidáme i perníkové koření a necháme marinovat 2 hodiny. Potom nařežeme kůži na čtverečky a opečeme na grilu na medium. Když uvidíme z prsou vytékat červenou šťávu je nejvyšší čas je sundat. Můžete je i zabalit do alobalu a nechat odpočívat. Potom je nakrájíme na tenké plátky a servírujeme s grilovaným zelím, které jsme nakrájeli na měsíčky a osolili. Můžeme pokapat sádlem a ozdobit maceškami. Dobrou chuť!

Recept vznikl ve spolupráci s #moethennessy. 

Like
Close
Close