Kroupy s medvědím česnekem, chřestem a domácí ricottou

      Naše oblíbená sezóna je tady a letos jsme pro vás připravili pár vege receptů. Texturu krup zbožňuju, takže je jíme poměrně často. A k tomu chřest a medvědí česnek. Co jinýho!

      Na 4 porce budeme potřebovat:

      320 g krup
      30 g medvědího česneku
      100 g čínského zelí
      20 g máslo
      8 kousků chřestu
      80 g domácí ricotty (recept máte třeba tady) nebo použijte jiný sýr
      20 g parmezánu
      olivový olej
      sůl, pepř
      čerstvé klíčky (dle preference)

       

      Kroupy uvaříme ve vodě doměkka, je potřeba aby byly al dente, takže je hlídejte.

      Medvědí česnek rozmixujeme na husté pyré s trochou olivového oleje a vody. Přidáme ke kroupám společně s nastrouhaným parmezánem, nakrájeným zelím i máslem. Chceme, aby konzistence byla podobná italskému rizotu. Chřest očistíme a spaříme ve vodě, stačí jen 40 vteřin. Servírujeme s klíčky a domácí rikotou. Dobrou chuť!