Medvědí Caesar salát

      Tohle byla ze startu fakt improvizace. Která se ale povedla, a to tak, že jsem si říkali, že by to Honza mohl vařit i v restauraci. Salát je vlastně takový příbuzný Caesara, jen jsme do zálivky použili medvědí česnek. A funguje to neskutečně! Už nic jinýho asi nepotřebuju.

      Na 4 porce budeme potřebovat:

      20 g medvědího česneku
      1 stroužek česneku
      30 g majonézy
      150 ml mléka
      3 ančovičky
      10 g strouhaného parmezánu
      2 lžíce šťávy z citrónu
      sůl, pepř
      1 římský salát
      krutony (ze 4 plátků toastového chleba)
      1 velké kuřecí prso
      klíčky na ozdobu

      Kuře nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi.

      Ručním mixérem rozmixujeme mléko, majonézu, medvědí česnek, ančovičky a parmezán. Vytvoříme krásnou zelenou emulzi. Dochutíme citrónem, solí a pepřem. Zamícháme do opláchnutého natrhaného salátu.

      Přidáme krutony, opečené kuře a ozdobíme klíčky. Nahoru dáme hobliny parmezánu, trochu ančoviček a můžeme podávat. Dobrou chuť!