Tohle byla ze startu fakt improvizace. Která se ale povedla, a to tak, že jsem si říkali, že by to Honza mohl vařit i v restauraci. Salát je vlastně takový příbuzný Caesara, jen jsme do zálivky použili medvědí česnek. A funguje to neskutečně! Už nic jinýho asi nepotřebuju.
Na 4 porce budeme potřebovat:
20 g medvědího česneku
1 stroužek česneku
30 g majonézy
150 ml mléka
3 ančovičky
10 g strouhaného parmezánu
2 lžíce šťávy z citrónu
sůl, pepř
1 římský salát
krutony (ze 4 plátků toastového chleba)
1 velké kuřecí prso
klíčky na ozdobu
Kuře nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi.
Ručním mixérem rozmixujeme mléko, majonézu, medvědí česnek, ančovičky a parmezán. Vytvoříme krásnou zelenou emulzi. Dochutíme citrónem, solí a pepřem. Zamícháme do opláchnutého natrhaného salátu.
Přidáme krutony, opečené kuře a ozdobíme klíčky. Nahoru dáme hobliny parmezánu, trochu ančoviček a můžeme podávat. Dobrou chuť!