Marinovaný pstruh s krvavým pomerančem, koriandr a ředkvičky

31

Tohle je naprosto skvělá úprava téměř jakékoli čerstvé ryby. Jedná se o rozložený ceviche, čili typické jídlo latinské Ameriky. Ryba se nakrájí na menší kousky a marinuje. Já jsem zvolil krvavý pomeranč, limetu a červenou cibuli s koriandrem. A výsledek byl opravdu neskutečně dobrý! 

Na 4 porce budeme potřebovat:

1 filet lososovitého pstruha (my jsme měli kolem 1 kg z Chabrybárny)
100g okurky
50 g řapíkatého celeru
4 ředkvičky
20 g koriandru
1 krvavý pomeranč
1 limetu
1 menší červenou cibuli
1 červenou papriku
sůl, pepř, olivový olej
lístky salátu na ozdobu

Pstruha nakrájíme na menší kousky a vymačkáme k nich 1 limetku, přidáme šťávu z půlky krvavého pomeranče a jemně nakrájenou cibulku. Stačí 10 minut a můžeme podávat. Přidáme nakrájenou ředkvičku, kousek červené papriky a natrháme koriandr. Rybu dobře osolíme, opepříme a ozdobíme lístky salátů a segmenty z krvavého pomeranče.

Okurku a řapíkatý celer dáme do odšťavňovače a vydžusujeme. Nakonec ceviche bohatě pokapeme a zakápneme olivovým olejem. Dobrou chuť! 

Like
Close
Close