V našem polévkovém maratonu u mě frankfurtská zatím vyhrává na plné čáře. Podobnou totiž dělá moje mamka, takže je to i sentimentální záležitost. Kdybyste si měli vybrat, jakou polévku byste zvolili jako svou nejoblíbenější? Já jsem celkem klasik a nejvíc miluju vývar. Do něj stačí nakrájet pár kuřecích srdíček (další zlepšovák mamky) a jsem úplně spokojená. Ale k věci, pojďme na to!
Na 4 porce budeme potřebovat:
1 větší cibuli
2 frankfurtské párky
1 lžičku kmínu
1 lžíci uzené papriky, sladké papriky a pálivé papriky
1 lžičku sekaného česneku
1 lžíci sádla
2 větší brambory na kostičky
750 ml kuřecího vývaru
150 ml smetany
2 lžíce bezlepkové mouky
1 lžičku majoránky
Na lžíci sádla zkaramelizujeme cibuli, přidáme česnek, kmín a párek. Opečeme. Přisypeme tři druhy papriky a zarestujeme, přidáme brambory a vývar. Rozvaříme doměkka. V misce si rozmícháme mouku se smetanou a za stálého míchání vlijeme do polévky. Necháme vařit cca 5 minut a dochutíme solí, pepřem a majoránkou.