Atelier poprvé: pečená kachní prsa na jalovci, salát z červeného zelí a grepu, mandle

33

S hostováním v naší kuchyni se poslední dobou roztrhl pytel a my z toho máme radost! Tentokrát jsme si pozvali kluky z Atelieru, kteří už brzy v Brně otevřou nový podnik, kde se dočkáte nejen bezva jídla ale i parádních drinků.

Kuba si připravil hned dva recepty, takže vás čeká i pokračování. A místo vinného párování nám Milan něco dobrého namíchal – což my umíme ocenit. No, bylo veselo, tak zase někdy příště!

Na 4 porce budeme potřebovat:

2 kachní prsa
20 g másla
5 ks jalovce
tymián
stroužek česneku
sůl
pepř

300 g  červeného zelí
1 grep
1 lžičku javorového sirupu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíci balsamica
trochu pražených mandlí

Červené zelí nakrájíme pomocí mandolíny na tenké proužky. Z grepu vykrájíme segmenty a ze šťávy, olivového oleje, balsamica a javorového sirupu vymícháme dresink. Vše smícháme dohromady a posypeme opraženými mandlemi.

Kůži nařežeme podélně a opečeme prso dorůžova na pánvi. Přidáme lžíci másla, sůl, česnek, tymián a jalovec, lehce přeléváme, poté maso vyndáme a necháme odpočinout. Krájíme na tenké plátky a na talíři přelejeme horkým máslem.

CALVADOS SOUR

40 ml Busnel VSOP
15 ml Grand Marnier
15 ml grepového freshe
15 ml citrónu
10 ml medu

Suroviny nadávkujeme do shakeru a řádně protřepeme. Přelijeme přes sítko do vychlazené sklenice. Calvados funguje v kombinaci s odlehčeným salátkem perfektně: svou aromatikou jej hezky doplňuje.

Like
Close
Close