Srnčí svíčka se savojskou kapustou

      Tuhle kapustu jsme dělali v Londýně celkem často, je to vhodná příloha nejen k masu, ale i třeba k rybám, třeba mořskému ďasovi. Pokud máte kapustové přebytky, rozhodně ji zkuste! A kdybyste měli opravdu hodně, můžete mrknout i na naši kapustovou polévku

      Na 4 porce budeme potřebovat: 

      3 balení srnčí svíčky (můžete koupit u Windsorů)
      1/2 kapusty
      100 g slaniny
      1 cibuli
      2 stroužky česneku
      4 větvičky rozmarýnu
      50 g másla
      sůl, pepř, olivový olej
      jedlé kvítí na ozdobu 

      Kapustu rozktojíme napůl, košťál vyndáme a rozdělíme si ji na menší kousky. Potom nakrájíme na proužky. V hrnci přivedeme k varu větší množství vody a osolíme. Přidáme nakrájenou kapustu a 1 minutu spaříme. Přendáme do ledové vody a necháme vychladnout. Potom vycedíme  a necháme co nejvíc okapat.

      Na trošce oleje zpěníme nakrájenou slaninu a cibuli na malé kousky. Necháme dvě minuty orestovat a přidáme kapustu. Když se nám vše prohřeje přidáme prolisovaný česnek, máslo a posekaný rozmarýn, dochutíme solí i pepřem.

      Srnčí svíčku osolíme a opepříme. Na trošce oleje opečeme ze všech stran cca 1 minutu. Necháme odpočívat stejně dlouho a potom ji rozkrájíme a servírujeme s kapustou a jedlým kvítím. Dobrou chuť!