Špenátový salát s hráškem a mátou

10

Tenhle zelený salát je super sám o sobě, ale skvěle se hodí i jako doplněk na grilovačce. Zelený chřest je zasyrova parádní, tak se toho nebojte. Jen ho naškrábejte na tenké plátky.

Na 4 porce budeme potřebovat:

125 g baby špenátu
4 ks zeleného chřestu
100 g mladého hrášku
20 lístků máty
2 kedlubny

Dresink

20 g bílého vinného octu
60 g olivového oleje
1 lžičku hořčice
sůl

Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Chřest očistíme a ulomíme dřevnatý konec, škrabkou na zeleninu naloupeme tenké plátky, které vložíme na 10 minut do ledové vody. Potom osušíme. Hrášek oloupeme a vše vložíme postupně do talíře a prokapáváme smíchaným dresinkem.

Dresink si obvykle děláme v uzavíratelné sklenici a pak jen dobře protřepeme.

Prokládáme i mátou a necháváme v salátu lehkost.

Servírujeme samotný jako předkrm nebo jako přílohu k rybě či masu. Dobrou chuť!

Like
Close
Close