Špenátový salát s hráškem a mátou

      Tenhle zelený salát je super sám o sobě, ale skvěle se hodí i jako doplněk na grilovačce. Zelený chřest je zasyrova parádní, tak se toho nebojte. Jen ho naškrábejte na tenké plátky.

      Na 4 porce budeme potřebovat:

      125 g baby špenátu
      4 ks zeleného chřestu
      100 g mladého hrášku
      20 lístků máty
      2 kedlubny

      Dresink

      20 g bílého vinného octu
      60 g olivového oleje
      1 lžičku hořčice
      sůl

      Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Chřest očistíme a ulomíme dřevnatý konec, škrabkou na zeleninu naloupeme tenké plátky, které vložíme na 10 minut do ledové vody. Potom osušíme. Hrášek oloupeme a vše vložíme postupně do talíře a prokapáváme smíchaným dresinkem.

      Dresink si obvykle děláme v uzavíratelné sklenici a pak jen dobře protřepeme.

      Prokládáme i mátou a necháváme v salátu lehkost.

      Servírujeme samotný jako předkrm nebo jako přílohu k rybě či masu. Dobrou chuť!