Trhané jehněčí v tortille s Wild Wild Veg tatarkou

83

Trhané jehněčí je opravdu velká paráda. Od kamaráda na chalupě jsme koupili celé jehně, takže nouze si na nás tuhle zimu nepřijde. Honza měl ten geniální nápad, že tortillu doplní o domácí tatarku, kam nasekal i naši nakládanou zeleninu a výsledek je prostě skvělej. Mňam!

Na 4 porce budeme potřebovat:

1 kg jehněčí kýty (může být s kostí)
1 mrkev
1 cibuli
1 petržel
3 stroužky česneku
1/2 lžičky koriandrových semínek
1/2 lžičky fenyklových semínek
1 lžičku koření Za’atar
sůl, pepř
1 dcl bílého vína
2 dcl horké vody

30 g Wild Wild Veg
30 g okurky
30 g majonézy
30 g bílého jogurtu
pár lístků thajské bazalky
sůl, pepř
6 ks pšeničných tortil

Maso si nakořeníme a necháme marinovat přes noc.

Zeleninu nakrájíme na menší kousky. Maso opečeme na trošce oleje dozlatova a přidáme i zeleninu, opečeme na barvu a přilijeme víno. Necháme odpařit alkohol a přidáme vodu.

Zaklopíme a pečeme v troubě zhruba 1 hodinu na 180 stupňů. A potom podle potřeby na 150 stupňů zhruba další 2 hodiny.

Když maso odpadá od kosti, obereme ho a zeleninu i s výpekem propasírujeme na omáčku. Na trhané maso je dobré použít vidličku.

Výpek potom z větší části zbavíme tuku a podle hustoty a síly buď zredukujeme anebo naopak naředíme vodou a rozmícháme. My jsme vodu museli přidat, omáčka byla dost silná i slaná. Zhruba polovinu pak vrátíme do masa a celkově dochutíme. Občas bývají jehněčím tučné kousky  a je na  každém, jestli je tam nechá nebo ne.

Masem naplníme tortily, pevně zarolujeme a opečeme pomalu na suché pánvi. Do tortilly samozřejmě můžeme přidat i nějakou zeleninu nebo salát: fantazii se meze nekladou.

Naloženou zeleninu Wild Wild Veg nakrájíme na malé kousky a rozmícháme s majonézou i jogurtem. Okurky nakrájíme na menší kostičky a přidáme do směsi. Osolíme, opepříme a přidáme i lístky bazalky.

Rolky s trhaným masem nakrájíme na menší kousky a servírujeme s tatarkou. Dobrou chuť!

Recept vznikl ve spolupráci s Titbit, s.r.o.

Like
Close
Close