Šneci v těstíčku, ricotta a míchaný salát

      Než jsme se stihli rozkoukat, bylo po svátcích. A zase je tu takový to období zablátěnejch bot a omrzlejch uší. Kromě všeho toho dalšího okolo. Tak jsme si říkali, že by bylo fajn si udělat takový mini Vánoce i v lednu.  Proč vlastně ne? Vzpruhu asi teď všichni potřebujem víc než normálně. Inspirovali jsme se jedním staročeským receptem a připravili si smažené šneky s rukolovým salátem a ricottou.

      Na 4 porce budeme potřebovat: 

      200 g šneků v nálevu (v konzervě seženeme třeba v Makru)
      100 g celozrnné pšeničné mouky (plus 20 g na poprášení)
      200 g piva
      60 g ricotty
      126 g míchaného salátu dle preferencí
      sůl
      olej na smažení

      Na dresink

      2 lžíce bílého vinného octa
      1 lžíci javorového sirupu
      1 lžičku dijonské hořčice
      10 lžic olivového oleje
      sůl

      Šneky si vycedíme a osušíme. Osolíme a poprášíme moukou. V misce si zamícháme mouku s pivem, osolíme a vymícháme hladké hustší těstíčko. Šneky namáčíme do těstíčka a smažíme dozlatova po obou stranách v rozpáleném oleji. Potom osušíme na papírové utěrce. 

      Ingredience na dresink zavřeme do malé skleničky a silně protřepeme. Nalijeme opatrně pár lžic na salát a ochutnáme. Podle chuti doladíme. Servírujeme na hlubokém talíři s kousky ricotty a smaženými šneky. Dobrou chuť!