Chřestové rizoto s hráškem a krůtím masem

      Italský rizoto miluju. Udělat ho můžete se spoustou věcí a vždycky bude děsně dobrý. Nejradši ho mám s hříbkama, ale super je i s medvědím česnekem nebo šafránem. Tahle verze je vyloženě jarní.

      Na 2 porce budeme potřebovat: 

      160 g rýže na rizoto (arborio, carnaroli, vialone nano)
      1 dcl bílého vína
      600 ml vývaru
      1 svazek chřestu
      60 g hrášku
      pár lístků máty
      40 g parmezánu
      2 lžíce crème fraîche
      80 g másla
      200 g krůtího masa
      sůl, pepř
      lístky na ozdobu

      Na polovině másla a trošce olivového oleje lehce opečeme rýži než začne vonět. Přidáme víno a necháme odpařit. Přidáme teplý vývar a chvíli mícháme aby se uvolnil škrob. Po zhruba 12 minutách přidáme hrášek a chřest, vršky si necháme na ozdobu. Vaříme cca další 3 minuty  a přidáme máslo, crème fraîche i parmezán. Když je rýže akorát, přidáme mátu a dochutíme solí.

      Krůtí maso nakrájíme na kousky a okořeníme. Opeřeme na pánvi a na poslední minutu přihodíme i vršky chřestu. Přidáme k rizotu a ozdobíme salátem, případně přistrouhneme trochu parmezánu. Dobrou chuť!