Těstoviny se špenátovým pestem, kedlubnou, mladým hráškem a mátou

13

Tyhle těstoviny jsou super jednoduchý a vyloženě jarní. Pracovně jim říkáme zelená pasta. Použili jsme všechny naše oblíbený jarní suroviny: mátu, baby špenát, mladý hrášek i kedlubnu.

Na 2 porce budeme potřebovat:

200 g sušených těstovin (např. farfalle, fusilli, penne)
1/2 kedlubny
70 g baby špenátu
8 oloupaných mandlí
6 ks Pečesu, plus lžíce oleje ze skleničky (pečený česnek od Titbitu)
2 lžíce strouhaného parmezánu
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce vody
sůl
20 lístků máty

Těstoviny vaříme v osolené vodě dle potřeby. Špenát spaříme v horké vodě po dobu 5 sekund. Vložíme do vyšší nádoby společně s mandlemi, česnekem, vodou, olejem, mátou i parmezánem a rozmixujeme ručním mixérem dohladka. Osolíme.

Hrášek nakrájíme natenko a na trošce olivového oleje orestujeme, aby změknul. Těstoviny vycedíme, přidáme k hrášku a zamícháme do nich pesto. Ozdobíme nakrájenou kedlubnou, vyloupaným hráškem a parmezánem. Dobrou chuť!

Recept vznikl ve spolupráci s Titbit, s.r.o. 

Like
Close
Close