Srnčí kýta na žitném chlebu, houbové ragú

44

Zvěřinová série s OFYRem pokračuje, tentokrát jsme se vrhli na marinovanou srnčí kýtu od našich oblíbenců z Windsor Wild. Tu mají rovnou naloženou, takže se s tím nemusíte patlat a jako bonus je i zbavená všech šlach a blan (jako všechno jejich maso). Pokud byste zvolili variantu bez marinády, stačí bohatě jen sůl a pepř.

Na 3 porce nebo 6 topinek budeme potřebovat:

150 g srnčí kýty Windsor
300 g hříbků
bylinky (majoránka, estragon)
žitný chléb
sůl, pepř, olivový olej

Kýtu opečeme za všech stran, po každé straně 2 až 3 minuty. Ideálně na vnitřní teplotu 56 stupňů. Necháme odpočívat a před podáváním znovu ohřejeme na grilu. Houby nakrájíme na menší kousky a opečeme dozlatova, přidáme sůl, pepř a bylinky. Současně opečeme i chléb a můžeme servírovat. Na chléb dáme houby a potom nakrájené maso. Nakonec pokapeme olejem. Dobrou chuť! 

 

Like
Close
Close