Ravioli plněné emulzí z parmezánu a černých lanýžů

158

Tenhle recept jsem okoukal od Granta Achatze, který ho pojmenoval „lanýžové exploze“. Pointa je ta, že vám lanýžová chuť exploduje v puse, což asi nikomu nemůže vadit. Fotku máme jenom jednu, protože jsme recept fotili trošku narychlo během školy vaření, ale to nám určitě odpustíte.

Na 4 porce (předkrmové) budeme potřebovat:

Těsto

200 g semoliny
100 g hladké mouky
3 vejce
10 g olivového oleje
sůl, trochu teplé vody

Náplň

20 g najemno strouhaného parmazánu
10 g lanýžového oleje
100 ml kuřecího vývaru
10 g najemno strouhaného lanýže
3 plátky želatiny (1 g agar agar)

Těsto připravíme klasickým způsobem a zabalíme do fólie. Necháme alespoň 20 minut odpočívat.

Vývar a parmezán přivedeme k varu. Pomalu vaříme, dokud se parmezán nerozpustí. Přidáme nabobtnalou želatinu a dále nevaříme. Přidáme zbytek ingrediencí a dochutíme solí. Vše rozmixujeme ručním mixérem a vychladíme v půlkulatých silikonových formách.

Těsto rozválíme natenko a polovinu pomažeme rozšlehaným vejcem nebo žloutkem. Přidáme ztuhlé želé a přikryjeme druhou polovinou těsta. Snažíme se vytlačit všechen vzduch. Vykrojíme kolečkem. Vaříme pomalu ve vodě. Podáváme s vývarem a máslem, možná taky trochu toho lanýže navíc navrch. Dobrou chuť! 

Like
Close
Close