Makrela s kořením garam masala, mátový jogurt a mungo fazole

61

Tenhle recept je taková fajn lehká jarní kombinace. Čerstvá makrela je opravdu skvělá záležitost, takže pokud jste ji zatím měli jen uzenou, určitě byste to měli napravit. Je to poměrně tučná ryba, takže mátový jogurt a mungo fazole celé jídlo skvěle odlehčí.

Na 2 porce budeme potřebovat:

2 makrely
50 g mungo fazolí
50 g baby špenátu
1 lžičku koření garam masala
1/2 chilli soli
10 g másla
2 lžíce bílého jogurtu
1 lžíci najemno nakrájené máty
1/2 citrónu
sůl, olivový olej
bylinky na ozdobu (např. hráškové nebo jiné výhonky) 

Filety makrely nakořeníme a osolíme. Kůži potřeme olivovým olejem a necháme 20 minut odležet. Potom pečeme na rozpálené pánvi zhruba 2-3 minuty na straně, kde je kůže. Když je ryba čerstvá, bude se na pánvi kroutit, je tedy potřeba ji přidržet prsty, aby se napnula kůže. Makrelu je lepší propékat spíš míň než víc, takže když je propečená asi do poloviny filetu, otočte ji jen na pár vteřin a pak už z pánve sundejte. 

Jogurt smícháme s kůrou a šťávou z citrónu. Přidáme mátu a osolíme.

Mungo fazole vaříme zhruba 20 minut ve větším množství vody, dokud nejsou měkké. Potom je slijeme, vmícháme špenát, přidáme třošku oleje a másla a krátce provaříme. Osolíme.

Servírujeme s bylinkami dle naší chuti a možností. Dobrou chuť! 

Like
Close
Close