Cuketové carpaccio s mandlovým pestem a olivami

29

Ještě než se s cuketovou sezónou definitivně rozloučíme, máme pro vás jeden mini recept. Zkuste si z nich udělat carpaccio! Nejlepší budou ty menší kousky a doplnit ho můžete o něco luxusnějšího. My jsme dostali naše oblíbený olivy z e-shopu eDelikatesy (děkujeme za ně) a celkově to fungovalo fakt dobře.

Na 2 porce budeme potřebovat: 

1 žlutou cuketu
30 g mandlí (použili jsme opět španělské z eDelikates, jsou skvělý!)
20 g bazalky
20 g máty
50 ml olivového oleje
20 g pecorina
sůl

Na dokončení 

4 velké zelené olivy (tohle je naše oblíbená značka)
olivový olej
sůl (jestli máte doma nějakou ochucenou, např. bylinkovou nebo olivovou, hurá do toho)
jedlé kvítí na ozdobu (tady jsme využili měsíček ze zahrádky a mátu)

Nejdříve si připravíme pesto. Do mixéru vložíme mandle (pár si jich schováme na ozdobu), přidáme sýr, bylinky (mátu a bazalku) i olej. Rozmixujeme dohladka a dosolíme. 

Cukety nakrájíme na mandolíně natenko (případně můžeme i nožem). Poklademe na talíř, zakápneme olejem a osolíme. Přidáme pesto a natenko nakrájené olivy. Ozdobíme mandlemi, jedlým kvítím a kousky máty. Můžeme servírovat. Dobrou chuť!

Recept vznikl ve spolupráci s e-shopem eDelikatesy. 

Like
Close
Close