Brokolicová polévka, vlašské ořechy, sušená rajčata a sýr Comté

51

Tahle polévka je velice jednoduchá a na přípravu potřebujete jenom pár minut. A jako bonus si vyvrátíme jeden brokolicový mýtus!

Na 2 porce budeme potřebovat:

1 celou brokolici
30 g sýru Comté
10 g sušených rajčat
2 lžíce olivového oleje extra virgin
50 g másla
10 g vlašských ořechů
sůl

K varu přivedeme 2 litry vody. Solte minimálně, vodu budeme ještě potřebovat.

Z brokolice malým nožem ořežeme vrchní zelenou část. Můžeme ji použít celou, ale já raději dávám pouze vršek, zbytek nakrájím na tenko a využiju ho jako garnish do polévky. Dokonce i stonek lze ořezat a sníst, chuťově připomíná spíše kedlubnu. Vždycky mi všichni v kuchyni říkali, ať zbytky z brokolice vyhodím, ale je to omyl, syrová je opravdu výtečná.

Chcete-li polévku servírovat později nebo skladovat v lednici, nejlepší je brokolici rychle uvařit do měkka, potom zachladit v ledové vodě a s trochou vody rozmixovat do hladka.

Pokud ji chcete podávat rovnou, můžete ji rozmixovat hned. Stačí ji naředit vodou, ve které jste ji vařili, a přidat jen máslo a sůl. Nemusíte přidávat žádné jiné suroviny.

Na dno misky naskládáme nakrájená sušená rajčata, kostičky sýru a ořechy. Nakonec vlijeme polévku a pokapeme olivovým olejem a voilá. Dobrou chuť!

Like
Close
Close