Bramborové knedlíky plněné uzeným masem a salát z červeného zelí

384

Jaro je v plném proudu a my tu pro vás máme jeden vyloženě sezónní recept do horkého počasí. Takže knedlíky plněné uzeným, haha. Škrob můžete klidně nahradit vejcem (Honza má intoleranci, takže u nás máme bezvaječnou domácnost.)

Na 2 porce budeme potřebovat:

500 g velkých brambor (použili jsme odrůdu marabel)
130 g hladké mouky (u nás to byla bio celozrnná z dm, můžete ale použít i polohrubou)
2 lžíce bramborového škrobu
30 g másla
200 g uzeného
1 cibuli
1 čtvrtku zelí
1 lžíci červeného viného octu
1 lžíci hnědého cukru
1 čajovou lžičku nasekané petrželky
sůl

Brambory lehce propícháme jehličkou nebo nožem a pečeme i se slupkou na 170 stupňů zhruba 1 hodinu. Potom necháme zchladit, rozpůlíme a lžící vydlabeme vnitřek. Rozšťoucháme téměř dohladka, přidáme mouku, škrob, sůl, rozpuštěné máslo a vytvarujeme hladké těsto. Necháme alespoň 10 minut odpočívat. Vytvarujeme si větší kuličky a ty pak pomoučníme polohrubou moukou a vytvarujeme placičky. Dovnitř přidáme nakrájené opečené uzené s cibulkou najemno a zabalíme dokulata. Vaříme na páře zhruba 10 minut.

Zelí nakrouháme najemno a ochutíme solí, octem a cukrem. Přidáme petrželku a můžeme servírovat. Na ozdobu pak můžeme použít ještě osmažené slupky z brambor z pečení, které obalíme nejprve v mouce a fritujeme dozlatova.

Like
Close
Close