Punkevní pstruh s krémem z medvědího česneku aneb kamufláž

103

Recept vznikl celkem spontánně – měl jsem doma spousty medvědího česneku a tohle je další způsob, jak ho zpracovat. A proč kamufláž? Bylo to první slovo, které z E. vypadlo, když hotové jídlo viděla. Co na to říkáte vy? 

Na 2 porce budeme potřebovat:

300 g pstruha
50 g cibule
100 g oloupaných brambor
1 stroužek česneku
400 ml vývaru
200 ml mléka
50 g másla
½ čajové lžičky celého kmínu
100 ml bílého vína
50 g medvědího česneku
1 červenou cibuli
10 ml červeného vinného octa
100 g brokolice
1 limetu
1 krémový žampion
sůl, pepř

Krém jsem kompletně připravil v thermomixu, protože ho mám teprvě chvilku a je potřeba ho pořádně vyzkoušet. Dá se ale udělat i klasicky v hrnci. Jemně nasekanou cibuli zpěníme na trošce másla, přidáme kmín a přilijeme víno. Necháme odpařit alkohol a přidáme najemno nakrájené brambory, vývar a cca 10 minut provaříme. Když jsou brambory měkké, přidáme mléko, přivedeme k varu a vše rozmixujeme dohladka se zbytkem másla.

Rozmixovaný krém osolíme a opepříme. Vložíme opláchnutý medvědí česnek a znovu rozmixujeme. Potom vše propasírujeme přes síto – výsledná barva by měla být sytě zelená.

Červenou cibuli rozkrojíme na čtvrtky a dáme do plastové nádoby. Přidáme trošku cukru, sůl, olivový olej a ocet. Zabalíme fólií a dáme do mikrovlnky asi na 1 minutu. Necháme chvilku odpočívat a pak rozkrojíme na proužky. Takhle připravená cibule vydrží klidně 2 týdny v lednici.

Rybu osolíme a pečeme na straně s kůží na trošce oleje do zlatova, nemusíme otáčet, sama se dodělá.

Na talíř dáme rybu, krém z medvědího česneku, cibuli. Přidáme nastrouhané žampiony, brokolici a limetu. Vše jsem dozdobil lístky macešky z balkónu. Hotovo! 🙂

Krásný talíř máme od pana Fišera, mrkněte na jeho výrobky na fleru a podpořte zlaté české ručičky.

Like
Close
Close