Grilovaný srnčí hřbet se zeleninou a sladkokyselým dresinkem

      Jedna z nejčastějších otázek na Honzu je, jak připravit správně steak. Dost lidí má z týhle disciplíny respekt, protože co si budem povídat, to maso není úplně nejlevnější a když se to nepovede, je z toho velký mrzení. Udělali jsme pro vás tedy videopostup, jak si steak skvěle ugrilovat. Aktuálně je v sezóně srnčí: doporučujeme všema deseti!

      Na 2 porce budeme potřebovat: 

      300 g srnčího hřbetu
      40 g hnědého cukru
      40 g červeného octa
      100 ml olivového oleje
      sůl, pepř, olej
      zelenina na kostičky (cuketa, paprika, jarní cibulka, lilek, česnek a rozmarýn)

      Maso dobře osolíme a opepříme: Mělo by mít pokojovou teplotu. Ideální je hodně rozpálit gril, aby se maso nedusilo, ale opékalo. Překrojíme si maso na 3 menší kousky a pořádně okořeníme. Pokapeme olejem a pečeme ze všech stran na naolejované plotně cca 2 minuty.

      Maso sundáme z grilu a zabalíme do alobalu, aby si tam odpočinulo. Nezavíráme ho těsně, ale spíš vytvoříme takovou kapsu, kde bude dýchat. Ideální odpočinek je alespoň 5 minut. Potom maso přendáme na prkénko a nakrájíme na plátky.

      Cukr a ocet svaříme na polovinu a bohatě opepříme nahrubo mletým pepřem. Přimícháme olivový olej a dobře osolíme.

      Zeleninu nakrájíme na kostičky o opečeme na grilu, aby zustala křupavá, přidáme česnek a rozmarýn a prohodíme. Servírujeme s masem a sladkokyselým dresinkem. Dobrou chuť!