Ředkvičkový salát se slaninou a krutony

191

Léto si žádá nějaký dobrý salát. Ale abych byla upřímná, vždycky jsem ráda, když k zelenině přidáme i nějakou nezeleninovou složku, třeba vajíčko nebo krutony. Ideálně obojí. Ale úplně nejlepší je pořádně opečená slanina!

Na 2 porce budeme potřebovat:

50 g ředkviček
1 bílá ředkev (daikon nebo kulatá)
2 plátky toastového chleba
100 g snídaňové slaniny Schneider Selection
30 g baby špenátu, rukoly
20 g bílého balsamikového octa
60 ml olivového oleje
10 g čerstvé majoránky
10 g pažitky
Cukr, sůl, pepř

Slaninu nakrájíme na menší kostičky (kousky) a opečeme na teflonové pánvi dokřupava. Vyndáme a necháme osušit na papíře. Na tuku, který slanina pustila, zpěníme kostičky chleba a přidáme trošku másla. Opepříme. Chléb i slanina je už solená, takže není potřeba to přehánět. Chléb by měl být křupavý a zezlátnout. Opět osušíme.

Dresink vyrobíme tak, že do malé lahvičky s uzávěrem nalijeme ocet, olej, sůl a pepř a po uzavření protřepeme.

Ředkvičky i bílou ředkev nakrájíme natenko nebo na kostičky, záleží, jak je máte rádi. Smícháme společně s bylinkami, špenátem, rukolou. Přidáme dresink a promícháme a nakonec přidáme krutony a slaninu. Dobrou chuť!

Recept jsme vytvořili ve spolupráci se společností Schneider a webem jaknavelkeveci.cz. 

Like
Close
Close