Vyzrálý hovězí teres major, míchaný salát s krutony a výhonky z ředkviček

      Když dostanu chuť na kus masa – a to se stává dost často, nechci ho vždycky kombinovat s typicky používanou přílohou. Salát představuje odlehčenou variantu, která je na léto jako dělaná a teres major je zase moc zajímavý kus masa. Je to velký oblý sval (součást ramínka), který je často srovnáván se svíčkovou. Je sice krapet tužší, ale při vhodné úpravě  si toho ani nevšimnete a navíc je cenově velmi přijatelný 🙂

      Na dvě porce budeme potřebovat:

      400 g vyzrálého hovězího teres major

      mix salátových listků

      2 plátky toastového chleba

      1 vaničku výhonků ředkviček

      hořčičný vinaigrette

      20 g másla

      50 g salátové okurky

      2 ředkvičky

      100 g hlívy ústřičné

      15 ml sójové omáčky Kikkoman

      sůl a pepř

      Postup

      Maso očistíme od blan a rozpálíme si pánev. Bohatě osolíme a opepříme. Na trošce tuku opečeme ze všech stran, poté plamen ztlumíme, přidáme toastový chleba nakrájený na kostičky a opečeme do zlatova. Sundáme z pánve a necháme odpočívat.

      Do pánve přidáme trochu oleje a opečeme hlívu. Přidáme sójovku a potom máslo.

      Okurky a ředkvičky nakrájíme na plátky. Výhonky ředkviček jsme sehnali v supermarketu, ale bacha na ně, jsou hodně pikantní.

      Salát dochutíme vinaigrettem, přidáme hlívu, krutony a odpočinuté maso. Skvělá a jednoduchá večeře je na světě!