Vietnamská bageta s játrovou paštikou, marinovaným kuřetem a chilli

      Tyhle bagety pohltily Čechy velmi rychle a efektivně. Vlastně se nedá úplně přesně říct, co do nich patří, ale základem je vždycky marinovaná zelenina, koriandr a bageta: francouzský vliv se tu opravdu nedá přehlédnout.

      Na 2 porce budeme potřebovat:

      1 čerstvou bagetu (klasickou a hlavně měkkou)
      1 kuřecí stehno
      100 g játrové cihly Schneider
      20 g čerstvého koriandru
      1 mrkev
      1 salátovou okurku
      1 bird´s eye chilli
      2 lžíce cukru
      3 lžíce rýžového octa
      sůl

      Kuře vykostíme a marinujeme s trochou sójové omáčky, rybí omáčky, 1 dcl podmáslí a 1 čajovou lžičku Srirachy. Po alespoň 2 hodinách kuře opláchneme, osušíme a opečeme kůží dolů na teflonové pánvi, a to pomalu než se kůže vykřupe. Potom ho nakrájíme na proužky.

      Mrkev nakrájíme na tenké proužky a zakápneme octem, cukrem a trochou rybí omáčky. Vložíme do mikrovlnky na zhruba 30 vteřin. Přidáme stejně nakrájenou okurku a necháme vychladnout.

      Bagetu rozkrojíme napůl a namažeme paštikou. Přidáme osušenou zeleninu, koriandr, kuře a nasekané chilli. Dobrou chuť!