Uzená makrela, skyr, avokádo a fenykl

      Když přišla výzva vymyslet snídani se Skyrem, bylo to pro nás jednoduché rozhodování: uděláme ji naslano. Pojali jsme to tak trochu ve skandinávském stylu, takhle nějak si totiž představujeme, že by to ideálně mohlo vypadat. A co si budeme povídat, kombinace uzené ryby, Skyru a avokáda funguje fantasticky.

      Na 4 porce budeme potřebovat:

      1 uzenou makrelu
      1 celý fenykl
      1 svazek barevných ředkviček
      1 Skyr z Bohušovické mlékárny
      1 avokádo
      20 g dýňových semínek
      20 ml dýňového oleje
      1 kůra z limetky

      Uzenou makrelu vykostíme a stáhneme z kůže. Nakrájíme na malé kousky. Protože je celkem slaná, není potřeba s ní nic zvláštního dělat.

      Fenykl a ředkvičky nakrájíme na mandolíně na tenké plátky. Avokádo jen vydlabeme a nakrájíme na větší kousky podobně jako makrelu.

      Na talíř naklademe všecky ingredience, včetně pár kopečků Skyru a zakápneme dýňovým olejem. Dozdobíme vršky fenyklu, posypeme semínky a můžeme podávat.

      #snidamskyr #skyrcz