Tapiokový pudink s kokosem, ovocem a citrónovou verbenou

      Odmalička miluju želé a všechno, co ho aspoň vzdáleně připomíná. Když jsem před pár lety objevila tapioku, věděla jsem, že to bude láska na celý život. No a v kombinaci s kokosem a citrónovou verbenou je to prostě bomba. Přidali jsme ještě blumy a ostružiny, co jsem před koncem prázdnin dovezla z chalupy, mňam!

      Na 4 porce potřebujeme:

      200 g tapiokových perel
      300 ml kokosového mléka
      50 ml šťávy z červené řepy
      1 švestku
      20 ostružin
      1 nektarinku
      1 blumu
      4 špendlíky
      15 lístků citrónové verbeny
      30 g cukru krystal
      20 g medu
      oxalis a mátu na dozdobení

      Nejdříve připravíme tapiokový chips. Uvaříme polovinu tapioky ve 400 ml vody, mělo by to trvat max 15 minut. Jakmile je tapioka uvařená, přidáme šťávu z červené řepy. Směs nalijeme na plech, (ideální je použít silikonovou matraci) a sušíme v troubě na 100 stupňů asi hodinu. Troubu je třeba často otvírat, aby se vlhkost dostala ven. Jakmile je směs suchá a můžeme celý plát otočit, vytáhneme z trouby. Připravíme si rendlík s olejem, který zahřejeme na 190 stupňů a nalámané chipsy v něm postupně osmažíme: že jsou ready poznáme tak, že vypufují (viz foto).

      OLYMPUS DIGITAL CAMERA

      Zbytek tapioky vaříme v kokosovém mléce společně s cukrem a medem. Nakonec přihodíme lístky verbeny, které můžeme lehce posekat, jde o to aby byla směs krémová (podobně jako rizoto), občas je potřeba přidat trochu mléka, záleží jak jsou perly velké.

      Pudink nalijeme na talíře nebo do skleniček, ovoce nakrájíme a dozdobíme. Můžeme podávat! Dobrou chuť 🙂

      OLYMPUS DIGITAL CAMERA

      Za zapůjčení talíře značky Pordamsa děkujeme Premium Gastro