Ředkvičkový salát se slaninou a krutony

      Léto si žádá nějaký dobrý salát. Ale abych byla upřímná, vždycky jsem ráda, když k zelenině přidáme i nějakou nezeleninovou složku, třeba vajíčko nebo krutony. Ideálně obojí. Ale úplně nejlepší je pořádně opečená slanina!

      Na 2 porce budeme potřebovat:

      50 g ředkviček
      1 bílá ředkev (daikon nebo kulatá)
      2 plátky toastového chleba
      100 g snídaňové slaniny Schneider Selection
      30 g baby špenátu, rukoly
      20 g bílého balsamikového octa
      60 ml olivového oleje
      10 g čerstvé majoránky
      10 g pažitky
      Cukr, sůl, pepř

      Slaninu nakrájíme na menší kostičky (kousky) a opečeme na teflonové pánvi dokřupava. Vyndáme a necháme osušit na papíře. Na tuku, který slanina pustila, zpěníme kostičky chleba a přidáme trošku másla. Opepříme. Chléb i slanina je už solená, takže není potřeba to přehánět. Chléb by měl být křupavý a zezlátnout. Opět osušíme.

      Dresink vyrobíme tak, že do malé lahvičky s uzávěrem nalijeme ocet, olej, sůl a pepř a po uzavření protřepeme.

      Ředkvičky i bílou ředkev nakrájíme natenko nebo na kostičky, záleží, jak je máte rádi. Smícháme společně s bylinkami, špenátem, rukolou. Přidáme dresink a promícháme a nakonec přidáme krutony a slaninu. Dobrou chuť!

      Recept jsme vytvořili ve spolupráci se společností Schneider a webem jaknavelkeveci.cz.