Ravioli plněné emulzí z parmezánu a černých lanýžů

      Tenhle recept jsem okoukal od Granta Achatze, který ho pojmenoval “lanýžové exploze”. Pointa je ta, že vám lanýžová chuť exploduje v puse, což asi nikomu nemůže vadit. Fotku máme jenom jednu, protože jsme recept fotili trošku narychlo během školy vaření, ale to nám určitě odpustíte.

      Na 4 porce (předkrmové) budeme potřebovat:

      Těsto

      200 g semoliny
      100 g hladké mouky
      3 vejce
      10 g olivového oleje
      sůl, trochu teplé vody

      Náplň

      20 g najemno strouhaného parmazánu
      10 g lanýžového oleje
      100 ml kuřecího vývaru
      10 g najemno strouhaného lanýže
      3 plátky želatiny (1 g agar agar)

      Těsto připravíme klasickým způsobem a zabalíme do fólie. Necháme alespoň 20 minut odpočívat.

      Vývar a parmezán přivedeme k varu. Pomalu vaříme, dokud se parmezán nerozpustí. Přidáme nabobtnalou želatinu a dále nevaříme. Přidáme zbytek ingrediencí a dochutíme solí. Vše rozmixujeme ručním mixérem a vychladíme v půlkulatých silikonových formách.

      Těsto rozválíme natenko a polovinu pomažeme rozšlehaným vejcem nebo žloutkem. Přidáme ztuhlé želé a přikryjeme druhou polovinou těsta. Snažíme se vytlačit všechen vzduch. Vykrojíme kolečkem. Vaříme pomalu ve vodě. Podáváme s vývarem a máslem, možná taky trochu toho lanýže navíc navrch. Dobrou chuť!