Punkevní pstruh s krémem z medvědího česneku aneb kamufláž

      Recept vznikl celkem spontánně – měl jsem doma spousty medvědího česneku a tohle je další způsob, jak ho zpracovat. A proč kamufláž? Bylo to první slovo, které z E. vypadlo, když hotové jídlo viděla. Co na to říkáte vy? 

      Na 2 porce budeme potřebovat:

      300 g pstruha
      50 g cibule
      100 g oloupaných brambor
      1 stroužek česneku
      400 ml vývaru
      200 ml mléka
      50 g másla
      ½ čajové lžičky celého kmínu
      100 ml bílého vína
      50 g medvědího česneku
      1 červenou cibuli
      10 ml červeného vinného octa
      100 g brokolice
      1 limetu
      1 krémový žampion
      sůl, pepř

      Krém jsem kompletně připravil v thermomixu, protože ho mám teprvě chvilku a je potřeba ho pořádně vyzkoušet. Dá se ale udělat i klasicky v hrnci. Jemně nasekanou cibuli zpěníme na trošce másla, přidáme kmín a přilijeme víno. Necháme odpařit alkohol a přidáme najemno nakrájené brambory, vývar a cca 10 minut provaříme. Když jsou brambory měkké, přidáme mléko, přivedeme k varu a vše rozmixujeme dohladka se zbytkem másla.

      Rozmixovaný krém osolíme a opepříme. Vložíme opláchnutý medvědí česnek a znovu rozmixujeme. Potom vše propasírujeme přes síto – výsledná barva by měla být sytě zelená.

      Červenou cibuli rozkrojíme na čtvrtky a dáme do plastové nádoby. Přidáme trošku cukru, sůl, olivový olej a ocet. Zabalíme fólií a dáme do mikrovlnky asi na 1 minutu. Necháme chvilku odpočívat a pak rozkrojíme na proužky. Takhle připravená cibule vydrží klidně 2 týdny v lednici.

      Rybu osolíme a pečeme na straně s kůží na trošce oleje do zlatova, nemusíme otáčet, sama se dodělá.

      Na talíř dáme rybu, krém z medvědího česneku, cibuli. Přidáme nastrouhané žampiony, brokolici a limetu. Vše jsem dozdobil lístky macešky z balkónu. Hotovo! 🙂

      Krásný talíř máme od pana Fišera, mrkněte na jeho výrobky na fleru a podpořte zlaté české ručičky.