Marinovaný pstruh s krvavým pomerančem, koriandr a ředkvičky

      Tohle je naprosto skvělá úprava téměř jakékoli čerstvé ryby. Jedná se o rozložený ceviche, čili typické jídlo latinské Ameriky. Ryba se nakrájí na menší kousky a marinuje. Já jsem zvolil krvavý pomeranč, limetu a červenou cibuli s koriandrem. A výsledek byl opravdu neskutečně dobrý! 

      Na 4 porce budeme potřebovat:

      1 filet lososovitého pstruha (my jsme měli kolem 1 kg z Chabrybárny)
      100g okurky
      50 g řapíkatého celeru
      4 ředkvičky
      20 g koriandru
      1 krvavý pomeranč
      1 limetu
      1 menší červenou cibuli
      1 červenou papriku
      sůl, pepř, olivový olej
      lístky salátu na ozdobu

      Pstruha nakrájíme na menší kousky a vymačkáme k nich 1 limetku, přidáme šťávu z půlky krvavého pomeranče a jemně nakrájenou cibulku. Stačí 10 minut a můžeme podávat. Přidáme nakrájenou ředkvičku, kousek červené papriky a natrháme koriandr. Rybu dobře osolíme, opepříme a ozdobíme lístky salátů a segmenty z krvavého pomeranče.

      Okurku a řapíkatý celer dáme do odšťavňovače a vydžusujeme. Nakonec ceviche bohatě pokapeme a zakápneme olivovým olejem. Dobrou chuť!