Marinovaná kýta z jelena, pečená zelenina, Pečes a baby špenát

      Komu se nelení, tomu se jelení! Čekala jsem celej tejden, abych mohla použít tenhle super chytrý slogan. A teď je to venku, nemáte zač! Haha. V tomhle receptu jsme spojili jelení kýtu od Windsorů a nakládaný pečený česnek od Titbitu (ze zachráněné zeleniny). Recenzenti byli nadšeni, tak to zkuste a nebojte se zvěřiny!

      Na 4 porce budeme potřebovat:

      500 g marinované kýty z jelena (http://bit.ly/jelenikyta)
      1 žlutou cuketu
      2 menší lilky
      1 skleničku Pečesu (bit.ly/pecenycesnek)
      125 g baby špenátu
      2 lžíce dijonské hořčice
      1 lžíce bílého vinného octa
      1 lžíce medu
      3 lžíce vody
      3 lžíce slunečnicového oleje
      sůl, pepř

      Nejdříve opečeme maso na grilu a jemně osolíme, už je sice marinované, ale není zas tolik slané. Na každé straně zhruba 3 minuty. Necháme odpočívat na teplém místě a zároveň si opečeme i veškerou zeleninu, nakrájíme na cca 1 cm plátky a grilujeme dozlatova. Pečes opečeme dozlatova a veškerou zeleninu osolíme a opepříme.

      Olej, ocet, hořčici, med, sůl, pepř a vodu smícháme dohromady, můžeme dát i do malé zavařovačky, uzavřít a rozklepat, než se vše krásně spojí. Maso znovu opečeme a nakrájíme na plátky, podáváme se špenátem, bohatou zálivkou a grilovanou zeleninou. Dobrou chuť!