Kuřecí křidýlka s medem, okurkovým jogurtem a chilli

      Kuřecí křidýlka jsou prostě super. My jsme si je připravili na způsob lízátek, což je docela efektní, ale zase to zabere víc času. Když se vám nebude chtít, můžete tento krok klidně vynechat. A nezapomeňte na chilli!

      Na 2 porce budeme potřebovat:

      12 kuřecích křídel
      200 g jogurtu
      30 g másla
      40 g medu
      50 ml sojové omáčky
      200 g okurky
      20 ml cherry octa
      chilli (dle odvahy, my použili Trinidad Scorpion Butch Taylor)
      10 g máty
      výhonky z brokolice (není nutné)

      Postup

      Křídla si musíme očištit a nachystat. Je to celkem jednoduché, když člověk ví jak na to. Křídla necháme v kuse a nařízneme cca 1 cm od vrchního spoje. Potom pomocí papíru uchopíme konec křídla a přetáhněte ho pohybem dolů tak, až kosti samy vylezou ven. Menší kost otočíme a vytrhneme pohybem nahoru: někdy je potřeba použít nůž.

      Okurky opláchneme a nastrouháme nahrubo: teď jsou okurky ještě celkem tvrdé a není třeba je solit. Pokud jsou ale hodně vodnaté, je lepší je nasolit a potom vodu vyždímat. Zamícháme jogurt, sůl, pepř a nasekanou mátu. Dobrý je i koriandr a trocha citrónu nebo limety.

      Na hodně rozpálenou pánev dáme trochu oleje a křídla opečeme ze všech stran. Samy pustí tuk (ten slijeme a případně použijeme v jiném receptu). Přidáme sojovou omáčku, ocet a necháme lehce svařit. Potom přidáme med a necháme jím křídla krásně obalit a pak je na řadě máslo – máme hotovo!

      Chilli jsem použil až uplně nakonec, ale to proto, že jsem se ho doslova bál 🙂 Máme totiž doma Trinidad Scorpion a chutná jako ze žhnoucích pekel. Je třeba samozřejmě ochutnat a tím to všechno začíná! Podáváme s jogurtem a přikusujeme výhonky z brokolice. Je to celkem výzva, ale výsledek fakt stojí za to.