Králičí jakotako

      Příběh tohoto receptu byl trochu složitější. Museli jsme ho fotit dvakrát, protože první pokus proběhl v pivním opojení po návratu z hospody a světe div se: výsledek vypadal hrozně. Podruhé už se zadařilo, ale zase jsme si nevěděli rady s názvem, protože úplně mexický taco to opravdu není. Králík je od sousedky na chalupě, marináda je taková všehochuť a placku jsme si vypůjčili z Indie. Zeptali jsme se vás, jestli nemáte nějaký nápad a fakt jste nás dostali! Úplně nejvíc teda Jirka N. a jeho jakotako. Tímto mu patří nekonečné čestné místo na našem blogu a my moc děkujem!

      Na 2 porce budeme potřebovat:

      2 králičí stehna
      1 lžíci uzené papriky
      1 lžíci sušeného oregana
      1 stroužek česneku
      1 lžíco sušeného chilli
      1 čajovou lžičku sušeného mletého koriandru
      1 lžíci sojové omáčky
      3 lžíce Ciburgeru (boží cibulový chutney od našich parťáků z Titbitu, seženete na Rohlíku nebo pražských obchodech Makro)
      sůl, pepř, olej

      Placka

      250 g celozrnné pšeničné mouky (nebo hladké)
      110 g vody
      1 lžíce oleje, sůl

      Na doladění

      1 rajče
      2 větvičky koriandru
      2 lžíce zakysané smetany
      limetu

      Nejdříve si namarinujeme králíka. Celá stehna zasypeme veškerým kořením a pokapeme sójovou omáčkou a olejem. Necháme marinovat alespoň přes noc. Maso vložíme do rendlíku (včetně marinády) a zalijeme vodou. Vaříme dokud není uplně měkké a voda se téměř nevypaří. Maso natrháme na menší kousky a případně dochutíme.

      Z mouky, vody, soli a oleje vypracujeme těsto. Ideální je používat klouby na ruce a pomalu stlačovat. Je lepší si ruku trochu naolejovat. Necháme 20 minut odpočívat zabalené v potravinářské fólii nebo igelitovém sáčku. Potom vypracujeme menší kuličky a pomocí válečku rozválíme na tenké placky. Nemusíme šetřit moukou. Opékáme nasucho na pánvi, trvá to jen pár minut.

      Rajče rozkrojíme napůl a vyndáme semínka, potom nakrájíme na kousky. Celé jakotako pokapeme limetou a dáme i lžičku zakysané smetany. Ozdobíme koriandrem a můžeme servírovat. Dobrou chuť!