Kančí ragú s houbami a kmínovou rýží

      Tohle je přesně takové to jídlo, co si uvaříte v létě na chalupě na dvoukoláku. Stačí pozvat pár kamarádů, zajít na houby, otevřít si pivo, očistit houby a začít vařit. Prostě taková ta česká chalupářská idylka. A kdybyste náhodou nic nenašli, klidně použijte hlívu nebo žampiony, svět se nezboří.

      Na 4 porce budeme potřebovat: 

      1 kg kančích kostek (Windsor Wild)
      4 červené cibule
      2 petržele
      2 mrkve
      2 stroužky česneku
      2 dcl portského vína
      2 bobkové listy
      8 kuliček nového koření a černého pepře
      2 litry kuřecího vývaru
      600 g čerstvých hub (růžovky, hřiby, žampiony, hlíva..)
      50 g máslo
      sůl, pepř, trošku chilli papričky
      250 g rýže
      1 lžíci kmínu
      sůl

      Nejdříve opečeme na oleji houby. Osolíme a dáme stranou. Kančí maso osolíme a lehce pokapeme olejem, vložíme do trouby na 180 stupňů a pečeme asi 30 minut. Potom si připravíme základ. Nejdříve opečeme nahrubo nakrájenou cibuli na trošce oleje, dokud neztmavne. Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a znovu zarestujeme dohněda. Přidáme koření (ideálně zabalené v trošce látky anebo v sítku na čaj). Přilijeme víno a necháme odpařit alkohol. Přidáme opečené kostky kostky a zalijeme vývarem. Vaříme doměkka. Nakonec přisypeme houby. Přidáme nastrouhaný česnek a dochutíme solí, pepřem a chilli. 

      V hrnci nasucho opečeme kmín než se rozvoní, přidáme rýži a zalijeme vodou na článek prstu. Vaříme doměkka. Podáváme s bylinkami. Dobrou chuť!