Grilovaná prsa z divoké kachny, pyré z pečených paprik a jarní cibulka

      Tentokrát jsme se vrhli na divokou kachnu, kterou jsme dostali od Windsorů a byla opravdu exkluzivní. Seženete ji třeba na Rohlíku, tak ji určitě vyzkoušejte, je to úplně něco jinýho než klasická česká kachna. Nemá tolik tuku a maso trochu připomíná holuba. Tak jsme si řekli, že by si zasloužila trochu vychytanější přílohu než jenom salát a brambory. Honza udělal boží paprikové pyré. No, mrkněte na video, uvidíte sami!

      Na 4 porce budeme potřebovat:

      4 prsa z divoké kachny
      500 g červených paprik bez semínek
      1 svazek jarní cibulky
      sůl, pepř, olivový olej

      Papriky opláchneme a pokapeme olejem. Opečeme je pořádně ze všech stran, dokud nebudou úplně černé. Chceme je trochu spálit, pyré bude mít potom krásně kouřovou chuť. Když jsou hotové, odřízneme zelený stonek a vložíme do mixéru. Přidáme dostatek olivového oleje, osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka. Tohle pyré bude sloužit i jako výrazná omáčka, mohl by to být např. krásný základ pro bbq omáčku.

      Kachní prsa osolíme a opepříme, pokapeme olejem a vložíme kůží dolů na gril. Pečeme dozlatova cca 2 minuty a dále otočíme na další minutu na druhou stranu. Stejně dlouho pečeme i jarní cibulku. Necháme maso odpočívat a můžeme servírovat. Dobrou chuť!