Grilovaná chobotnice, fazolky ve slanině, cukety

      Tohle je takový lehký dovolenkový recept. Chobotnici prostě miluju a vždycky když jedeme k moři, musím ji mít aspoň dvakrát. Nejlépe trošku připálenou, protože pak má pořádný grády. Mňam!

      Na 2 porce budeme potřebovat:

      1 menší chobotnici (500 – 600 g)
      1 cibuli
      3 stroužky česneku
      1 jarní cibulku
      1 rajče
      sůl, pepř
      4 plátky pancetty
      200 g zelených fazolek
      2 malé cukety
      olivový olej, citrón

      Chobotnici opláchneme a zblanšírujeme zhruba 1 minutu v horké vodě. Cibuli, česnek a rajče nakrájíme na menší kusy, zalijeme cca 3 dcl vody, přidáme sůl, pepř a lžíci olivového oleje. Přidáme chobotnici a vaříme dokud není úplně měkká. Trvá to cca 1,5 hodiny. Potom ji vytáhneme a nakrájíme po dvou chapadlech. Vyndáme zub a hlavu překrojíme napůl. Opečeme ze všech stran dozlatova. Bohatě zakápneme citrónem. Výpek můžeme použít třeba do rybí polévky nebo do rizota.

      Fazolky očistíme a zblanšírujeme, dokud nejsou uvařené tak, jak je máte rádi. Vychladíme ve studené vodě a osušíme. Potom zabalíme do slaniny a opečeme dozlatova. Cukety jen nakrájíme zeleninovou škrabkou, ochutíme citrónem a lehce osolíme. Vše zakápneme olivovým olejem a můžeme podávat. Dobrou chuť!