Frankfurtská polévka

      V našem polévkovém maratonu u mě frankfurtská zatím vyhrává na plné čáře. Podobnou totiž dělá moje mamka, takže je to i sentimentální záležitost. Kdybyste si měli vybrat, jakou polévku byste zvolili jako svou nejoblíbenější? Já jsem celkem klasik a nejvíc miluju vývar. Do něj stačí nakrájet pár kuřecích srdíček (další zlepšovák mamky) a jsem úplně spokojená. Ale k věci, pojďme na to! 

      Na 4 porce budeme potřebovat:

      1 větší cibuli
      2 frankfurtské párky
      1 lžičku kmínu
      1 lžíci uzené papriky, sladké papriky a pálivé papriky
      1 lžičku sekaného česneku
      1 lžíci sádla
      2 větší brambory na kostičky
      750 ml kuřecího vývaru
      150 ml smetany
      2 lžíce bezlepkové mouky
      1 lžičku majoránky

      Na lžíci sádla zkaramelizujeme cibuli, přidáme česnek, kmín a párek. Opečeme. Přisypeme tři druhy papriky a zarestujeme, přidáme brambory a vývar. Rozvaříme doměkka. V misce si rozmícháme mouku se smetanou a za stálého míchání vlijeme do polévky. Necháme vařit cca 5 minut a dochutíme solí, pepřem a majoránkou.