Dělnické carpaccio

      Když jsme byli oslovení, abychom vytvořili recept z gothaje, chvíli jsme se tomu jenom smáli. Pak jsme si ale řekli, že je to parádní výzva: z hotových produktů jako jsou uzeniny se prostě vaří dost špatně a vymyslet něco jiného než chleba se salámem je docela oříšek. Napadlo mě, že bychom si z toho mohli udělat trošku srandu a vyrobit luxusní carpaccio. Jen místo svíčkové tu máme tentokrát gothaj. Ha!

      Na 2 porce budeme potřebovat:

      200 g gothaje Originál od značky Schneider
      1 jarní cibulku
      1 červenou cibuli
      20 g pažitky
      1 šalotku
      1 cibuli
      30 ml bzeneckého octa
      100 ml vody
      20 g cukru
      5 g soli
      1 g lecitinu

      Dvě třetiny salámu nakrájíme natenko, potom ho rozdělíme na měsíčky, aby se lépe jedl. Zbytek nakrájíme na kostky velké zhruba 1 cm, které opečeme na pánvi dozlatova.

      Červenou cibuli rozkrojíme na čtvrtky a dáme do plastové nádoby. Přidáme trošku cukru, sůl, olivový olej a ocet. Zabalíme fólií a dáme do mikrovlnky asi na 1 minutu. Necháme chvilku odpočívat a pak rozkrojíme na proužky. Takhle připravená cibule vydrží klidně 2 týdny v lednici.

      Jarní cibulku, cibuli a pažitku nakrájíme natenko a vložíme do ledové vody.  Necháme chvilku a potom osušíme na papíru. Šalotku rozdělíme na dílky a zastříkneme vinným octem. Necháme odpočívat. Potom rozkrájíme na menší kousky.

      Pěnu vytvoříme jednoduše: smícháme ocet, lecitin, sůl, cukr a vodu a mixujeme ručním mixérem do pěny.

      Vše vložíme na talíř a rychle sníme. Dobrou chuť! Kde je pivo?

      Recept jsme vytvořili pro značku Schneider a web Jak na velké věci