Chlazená polévka z avokáda, okurky a mascarpone

      Tahle polévka byla v Pavillonu každé léto hit. Vždy byla součástí degustačního menu a jako doplněk jsem dělal sorbet z Bloody Mary. To už by byl v domácích podmínkách trochu úlet, takže jsem to pro účely blogu trošku zjednodušil. 

      Na 4 porce budeme potřebovat:

      3 salátové okurky
      2 zralá avokáda
      1 citrón
      1 svazek kudrnky
      100 g mascarpone
      250 ml voda
      olivový olej, sůl a pepř

      Z okurky si vykrájíme špagety, já používám speciální škrabku na zeleninu nebo zester. Můžeme vykrojit i kolečka. Zbytek okurky posekáme nadrobno a budeme ji marinovat. Z jednoho citrónu naškrábeme kůru, přidáme petržel a půlku šťávy. Druhou půlku si schováme na dochucení. Necháme marinovat zhruba 2 hodiny, maximálně 6. Okurky potom zblednou, citrón je uvaří.

      Vložíme vše do mixéru a přidáme avokádo. Vše rozmixujeme dohladka, přidáme i vodu, osolíme a opepříme. Přidáme mascarpone a jen lehce mixujeme, nechceme, aby se srazilo. Nakonec vše dochutíme solí a citrónem. Servírujeme s vykrájenou okurkou a avokádem a zakončíme olivovým olejem. Dobrou chuť!