Brokolicová polévka, vlašské ořechy, sušená rajčata a sýr Comté

      Tahle polévka je velice jednoduchá a na přípravu potřebujete jenom pár minut. A jako bonus si vyvrátíme jeden brokolicový mýtus!

      Na 2 porce budeme potřebovat

      1 celou brokolici

      30 g sýru Comté

      10 g sušených rajčat

      2 lžíce olivového oleje extra virgin

      50 g másla

      10 g vlašských ořechů

      sůl

      Postup

      K varu přivedeme 2 litry vody. Solte minimálně, vodu budeme ještě potřebovat.

      Z brokolice malým nožem ořežeme vrchní zelenou část. Můžeme ji použít celou, ale já raději dávám pouze vršek, zbytek nakrájím na tenko a využiju ho jako garnish do polévky. Dokonce i stonek lze ořezat a sníst, chuťově připomíná spíše kedlubnu. Vždycky mi všichni v kuchyni říkali, ať zbytky z brokolice vyhodím, ale je to omyl, syrová je opravdu výtečná.

      Chcete-li polévku servírovat později nebo skladovat v lednici, nejlepší je brokolici rychle uvařit do měkka, potom zachladit v ledové vodě a s trochou vody rozmixovat do hladka.

      Pokud ji chcete podávat rovnou, můžete ji rozmixovat hned. Stačí ji naředit vodou, ve které jste ji vařili, a přidat jen máslo a sůl. Nemusíte přidávat žádné jiné suroviny.

      Na dno misky naskládáme nakrájená sušená rajčata, kostičky sýru a ořechy. Nakonec vlijeme polévku a pokapeme olivovým olejem a voilá. Dobrou chuť!