Bramborové knedlíky plněné uzeným masem a salát z červeného zelí

      Jaro je v plném proudu a my tu pro vás máme jeden vyloženě sezónní recept do horkého počasí. Takže knedlíky plněné uzeným, haha. Ne, vlastně je to tak, že jsme knedlíky nedávno vařili pro značku Schneider a napadlo nás, že by se vám možná recept mohl hodit. 

      Na 2 porce budeme potřebovat:

      500 g velkých brambor (použili jsme odrůdu marabel)
      130 g polohrubé mouky
      2 lžíce bramborového škrobu
      30 g másla
      200 g moravského uzeného Schneider
      1 cibuli
      1 čtvrtku zelí
      1 lžíci červeného viného octu
      1 lžíci hnědého cukru
      1 čajovou lžičku nasekané petrželky
      sůl

      Brambory lehce propícháme jehličkou nebo nožem a pečeme i se slupkou na 170 stupňů zhruba 1 hodinu. Potom necháme zchladit, rozpůlíme a lžící vydlabeme vnitřek. Rozšťoucháme téměř dohladka, přidáme mouku, škrob, sůl, rozpuštěné máslo a vytvarujeme hladké těsto. Necháme alespoň 10 minut odpočívat. Vytvarujeme si větší kuličky a ty pak pomoučníme polohrubou moukou a vytvarujeme placičky. Dovnitř přidáme nakrájené opečené uzené s cibulkou najemno a zabalíme dokulata. Vaříme na páře zhruba 10 minut.

      Zelí nakrouháme najemno a ochutíme solí, octem a cukrem. Přidáme petrželku a můžeme servírovat. Na ozdobu pak můžeme použít ještě osmažené slupky z brambor z pečení, které obalíme nejprve v mouce a fritujeme dozlatova.