Banánová bábovka

      Čekají nás Velikonoce a internet přetéká barevnými vajíčky i beránky. U nás jsou samozřejmě spíš pracovní: když zbytek národa odpočívá a popíjí zelená pivka, kluci v kuchyni mají největší rachot. Proto jsme letos tematické recepty vynechali. Ale máme pro vás úžasnou náhradu a tou je banánová bábovka mojí mamky. Protože bábovka se hodí pro každou příležitost, a pokud zrovna nemáte formu na beránka a naopak máte trochu jetý banány, určitě vás uspokojí. 

      Budeme potřebovat:

      2 vejce
      2-3 lžíce třtinového cukru
      150 g rozehřátého másla
      3-5 ks banánů
      1 lžičku přášku do pečiva
      100 g vlašských ořechů
      100 ml mléka
      300 g polohrubé mouky
      1 lžičku jedlé sody
      0,5 lžičky soli
      kousky čokolády

      V míse ušleháme cukr s máslem, vmícháme vejce, rozmačkané banány a mléko. Přidáme všechny další ingredience i nasekané ořechy. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut při teplotě 160 stupňů.