Atelier poprvé: pečená kachní prsa na jalovci, salát z červeného zelí a grepu, mandle

      S hostováním v naší kuchyni se poslední dobou roztrhl pytel a my z toho máme radost! Tentokrát jsme si pozvali kluky z Atelieru, kteří už brzy v Brně otevřou nový podnik, kde se dočkáte nejen bezva jídla ale i parádních drinků.

      Kuba si připravil hned dva recepty, takže vás čeká i pokračování. A místo vinného párování nám Milan něco dobrého namíchal – což my umíme ocenit. No, bylo veselo, tak zase někdy příště!

      Na 4 porce budeme potřebovat:

      2 kachní prsa
      20 g másla
      5 ks jalovce
      tymián
      stroužek česneku
      sůl
      pepř

      300 g  červeného zelí
      1 grep
      1 lžičku javorového sirupu
      2 lžíce olivového oleje
      1 lžíci balsamica
      trochu pražených mandlí

      Červené zelí nakrájíme pomocí mandolíny na tenké proužky. Z grepu vykrájíme segmenty a ze šťávy, olivového oleje, balsamica a javorového sirupu vymícháme dresink. Vše smícháme dohromady a posypeme opraženými mandlemi.

      Kůži nařežeme podélně a opečeme prso dorůžova na pánvi. Přidáme lžíci másla, sůl, česnek, tymián a jalovec, lehce přeléváme, poté maso vyndáme a necháme odpočinout. Krájíme na tenké plátky a na talíři přelejeme horkým máslem.

      CALVADOS SOUR

      40 ml Busnel VSOP
      15 ml Grand Marnier
      15 ml grepového freshe
      15 ml citrónu
      10 ml medu

      Suroviny nadávkujeme do shakeru a řádně protřepeme. Přelijeme přes sítko do vychlazené sklenice. Calvados funguje v kombinaci s odlehčeným salátkem perfektně: svou aromatikou jej hezky doplňuje.