O NÁS

Oh My Chef spolu tvoří Edita a Honza. Honza je šéfkuchař, který vaří i doma, Edita je foodie s občasnými sklony ke grafomanii. Oh My Chef je vhledem do naší domácí kuchyně a zároveň také naším prvním společným projektem (čtěte: pokud náš vztah vydrží tohle, tak už zvládneme cokoliv).

Jan Kaplan odmalička okouněl u plotny a vychutnával si kuchyni své maminky. Přesto se z neznámého důvodu rozhodl pro studium sociální antropologie, které úspěšně dokončil bakalářským titulem. Poté se ale konečně vydal na kuchařskou dráhu a po zkušenostech v USA a Londýně (Giraffe, Connaught hotel – Gordon Ramsay holdings, Harvey Nichols 5th Floor restaurant) zakotvil v Brně v restauraci u Kastelána. Dnes šéfuje kuchyni restaurace Pavillon. Sám říká, že mu chutná všechno. Co rád vaří, se bezpochyby dozvíte na tomto blogu. Do třiceti neměl rád rajčata a rád o tom vypráví.

Edita Zeit odjakživa vykazovala literární ambice, ať už to bylo psaní textů školní kapele nebo depresivní muzikál ve středoškolských letech. Po studijním pobytu ve Francii se pod vlivem své paní domácí zbláznila do gastronomie a od té doby bedlivě sleduje českou i světovou gastronomickou scénu. Kromě psaní se věnuje vlastnímu Dinner clubu  – organizuje každý měsíc večeře v pražských restaurací –  a pracuje jako copywriter, správce sociálních sítí/občasný překladatel v gastru. Ví o všem, co se v oboru šustne: mnohdy i o tom, co by radši nevěděla.

IMG_0062