Jehněčí hřbet, krusta z medvědího česneku a jarní zelenina

      S farmou Rudimov spolupracuju už přes tři roky. Označení “bio jehněčí” je nejenom záruka skvělého produktu, ale taky můžeme věřit, že zvíře má svůj původ, dobré zacházení a život. Mnohdy totiž dnes jíme zvířata, která ani nespatřila denní světlo, a to se mi jako kuchaři celkem příčí. U farmářů z Rudimova můžete mimo jiné pořídit […]

      VIEW FULL POST

      Gulášová polévka s mletým masem

          Minulý týden jsme doma pořádali další zážitek Airbnb. Tentokrát jsme hostili dva ajťáky, co pracují pro Google v San Franciscu a je strašně zajímalo, co takhle u nás obvykle jíme. Já jsem přesvědčená, že základním kamenem české kuchyně je dobrá polévka. Ať už je to bramboračka, česnečka, klasický vývar s knedlíčky nebo právě gulášovka. Pořádná […]

          VIEW FULL POST

          Banánová bábovka

              Čekají nás Velikonoce a internet přetéká barevnými vajíčky i beránky. U nás jsou samozřejmě spíš pracovní: když zbytek národa odpočívá a popíjí zelená pivka, kluci v kuchyni mají největší rachot. Proto jsme letos tematické recepty vynechali. Ale máme pro vás úžasnou náhradu a tou je banánová bábovka mojí mamky. Protože bábovka se hodí pro každou […]

              VIEW FULL POST

              QQ Asian Kitchen: jackfruit salát s tygřími krevetami

                  Od posledního hostování už uběhl nějaký čas a my jsme rádi, že tentokrát se žezla chopili kluci z QQ. Lee s Nyomanem tvoří ve svém podniku v pražské Ladově ulici parádní asijské kreace a jedním z mých favoritů je i tenhle salát, ve kterém je prostě všecko: sladké, křupavé, kyselé i ostré. Podělili se s […]

                  VIEW FULL POST

                  Bramboračka

                      Hmm, bramboračka! To je prostě polévka mého dětství. A když si do ní uprostřed zimy přidáte vlastnoručně nasbírané houby, je to teprve ta pravá paráda. Doufejme, že vám pomůže překonat poslední škaredé dny! Jaro už klepe na dveře. 

                      VIEW FULL POST

                      Bramborové nočky s houbami a pórkem

                          Noky, nočky, gnocchi nebo chňochy. Říkejte si jim, jak chcete, my je prostě máme rádi! Za sebe bych řekla, že je to takové to typické “comfort food”, které potěší v každém čase. Obzvlášť, když se člověk chce vzpamatovat z povolební deziluze, nebo prostě nemá rád únor a nesnáší bláto. My bláto nesnášíme hodně, tak jsme […]

                          VIEW FULL POST

                          Česnekový krém

                              Česnečka je v Čechách extrémně populární. A to hlavně po dlouhém večeru v hospodě. My jsme ji ale připravili v trochu sofistikovanější podobě: tenhle krém z pečeného česneku si užijí i nároční strávníci. A víte co? Krém bude skvělý i jako příloha k masu, např. jehněčímu.

                              VIEW FULL POST

                              Recenze: mixér Tefal UltraBlend+

                                  Nedávno jsme dostali nabídku otestovat stolní mixér UltraBlend značky Tefal. Stolní mixér vám v domácnosti hodně pomůže hlavně pokud frčíte na polévkách (stejně jako my), kaších a pyré i smoothies. Hodit se vám bude i při přípravě pokrmů pro malé děti. My jsme vyzkoušeli několik receptů a musím uznat, že tenhle typ funguje velmi dobře.

                                  VIEW FULL POST

                                  Frankfurter soup

                                      I have to admit this one is my favourite of all the soups we cooked for the blog. My mum makes one that is a bit similar, so it’s for sentimental reasons, too. If you had to chooses, which soup would you pick as your absolute favourite? My taste is quite classic, so I love […]

                                      VIEW FULL POST